IoT Nyheter och Insikter

Smartare verksamheter med Sakernas Internet

CNet bidrar tilll ekosystem för eHälsa

CNet Solutions utvecklar IoT-lösningar för uppkoppling av medicinsk mätutrustning och ligger bland annat bakom tekniken som används i Linkwatchs produkter för hemtjänst, diabetesvård och vård av andra kroniska sjukdomar (http://www.linkwatch.se/produkter/homecare/). En viktig fråga är var data ska lagras och hanteras på ett sätt som är oberoende av enskilda aktörer och ger patienten tillgång till sin egna patientinformation.
Hälsa-för-mig (https://www.halsaformig.se) är ett personligt hälsokonto som kommer att finnas tillgängligt för alla som vill kunna samla, överblicka och dela sin hälsoinformation. Hälsoinformationen hanteras av eHälsomyndigheten men ägs och kontrolleras av dig som svensk medborgare. Det personliga hälsokontot gör det möjligt att prenumerera på hälsoinformation som uthämtade läkemedel och vaccinationer men det är också en plattform där företag och organisationer kan utveckla hälsorelaterade tjänster för invånare, t ex att tillhandahålla data från personlig mätapparatur.
eHälsomyndigheten vill i största möjliga mån underlätta för olika aktörer att tillhandahålla och använda information som samlas på det personliga hälsokontot. CNet har därför fått ett uppdrag av eHälsomyndigheten där vi kommer att utvärdera hur det är att utveckla en app som ökar det upplevda värdet av den nya tjänsten Hälsa-för-mig.
Inom uppdraget utvecklar CNet en iPhone-app som gör det möjligt att skapa och hantera ett Privat Hälsokonto samt att överföra hälsoinformation till Hälsa-för-mig från Apple Hälsa och från utvalda trådlöst uppkopplade digitala medicinska apparater, anslutna via en iPhone. Åtkomst till data hanteras med hjälp av mobilt BankID.
Uppdraget ger viktig feedback till tjänstens utformning, och kommer även tjäna som inspiration för nya tjänsteutvecklare.

eHälsa - koppla upp medicinsk utrustning till Hälsa-för-mig via telefon och app

eHälsa – koppla upp medicinsk utrustning till Hälsa-för-mig via telefon och app

Vivian EsquiviasCNet bidrar tilll ekosystem för eHälsa Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/8/c/0/cnetsolutions.se/httpd.www/wp-content/themes/angle/partials/shortcodes/social/social-links.php on line 16
Share this post